top of page
Cacti

Klassisk fransk lampe i industrielt design fra 1950'erne

De klassiske og efterhånden meget velkendte Jieldé-lamper, er gode, solide lamper med et design, der har været elsket siden 50'erne. Jieldé er designet af Jean-Louis Domecq, hvis navn er inspiration til lampernes navn. Jean-Louis Domecq designede Jieldé i starten af 40'erne, fordi han ikke var tilfreds med kvaliteten af datidens industrilamper. Og det førte til, at han udviklede en smart mekanisme i lampens arme, der nærmest gør lampen uopslidelig.

HENT KATALOG

Armene i en Jieldé-lamper er sat sammen i et kugleled, hvor to messingringe fører strømmen videre. Derfor er der ingen ledninger, der tager skade af de mange bevægelser, lampens arme bliver udsat for gennem tiden.

I to år arbejder Jean-Louis Domecq med at industrialisere produktionen af Jieldé, der i 1953 var blevet populære hos de franske kunder.


Siden er serierne Loft og Augustin kommet til, og de bygger videre på det gode, originale design.

I dag produceres lamperne stadig i Frankrig, hvor de er håndlavet i byen Lyon. Alle Jieldé-lamper kommer i et bredt udvalg af farver, hvor alle farverne fås med blank overflade og hovedparten fås også med mat overflade.

Lamperne kan ikke købes i webshoppen. Kontakt os for mere info og bestilling

Skærmbillede 2022-10-03 kl. 12.47.34.png
Skærmbillede 2022-10-03 kl. 12.46.57.png
bottom of page